Via Musica

Waar méér belangrijk is dan enkel de juiste techniek

Waar méér belangrijk is dan
enkel de juiste techniek

Space divider header

Praktische informatie

Gratis kennismakingsles

Als je eenmaal hebt besloten om piano (of een ander toetsinstrument) te gaan leren bespelen, kan het een moeilijk proces zijn om de juiste docent te kiezen. Om je daarbij te helpen, biedt Via Musica een gratis kennismakingsles aan. Na deze les kun je vrijblijvend beslissen of Via Musica de juiste keuze voor jou of voor je kind is.

Doelgroep

Bij Via Musica kun je terecht als beginnend of gevorderd toetsenist. De lessen worden volledig afgestemd op je behoeften, of je nu een jonge beginner bent of op latere leeftijd nog je muziekwens in vervulling wilt laten gaan. Er wordt speciaal voor jou gezocht naar leeftijdgeschikte liederen en methodes die passen bij je eigen muzieksmaak en -wens. Tijdens de lessen wordt er veel waarde gehecht aan expressie en een soepel spel. Bij kinderen wordt extra veel aandacht besteed aan de motivatie door de soms taaie technische oefeningen af te wisselen met leerzame spelletjes en creatieve opdrachten. Je zou het kunnen zien als in- en uitademen, waarbij technische oefeningen en theorie vallen onder inademen en spelletjes onder uitademen. Een goede balans tussen de twee werkt het best.

Wanneer is Via Musica niet geschikt voor je?

Als je liever een docent zoekt die een conservatieve lesmethode volgt met uitsluitend een focus op techniek, toonladders en vingerzettingen en geen focus op het persoonlijke karakter van muziek, dan zal Via Musica niet bij je passen.

Les op locatie in Helmond of aan huis

De lesruimte van Lisa Donkers bevindt zich in het centrum van Helmond, vlakbij het dr. Knippenbergcollege. Maar het is ook mogelijk om bij je thuis les te krijgen. Sinds 2019 hebben ook andere docenten zich bij Via Musica aangesloten die dezelfde visie delen. Zij komen bij je thuis als je in Helmond woont.

Lestijden

Lestijden kunnen zowel ’s morgens, ’s middags als ’s avonds zijn. Bij Via Musica kun je zelf een flexibele lestijd kiezen en kun je eventueel kiezen voor een vaste lesdag per week, tweewekelijks of per maand. In overleg met de docent is het ook mogelijk om losse lessen in te plannen en geen structurele lessen te volgen. De lestijden zullen tijdens de kennismakingsles worden besproken en kunnen daarna vrijblijvend worden gewijzigd. Bovendien kun je een les zelfs tot 24 uur van tevoren afzeggen zonder dat deze in rekening wordt gebracht.

Tarieven

Via Musica werkt met een betalingssysteem achteraf. Per maand wordt er gekeken naar hoeveel lessen je hebt gevolgd. Zo zit je nergens aan vast.


Kinderen tot 21 jaar

Les van een half uur€ 22,-
Les van drie kwartier€ 27,50
Les van een uur€ 33,-


Volwassenen (inclusief 21% BTW)

Les van een half uur€ 26,62
Les van drie kwartier€ 33,28
Les van een uur€ 39,93

Bij lessen aan huis wordt een reistoeslag van €3,50 gerekend.

Gezinnen krijgen stapelkorting!

Hoe meer gezinsleden les volgen bij Via Musica, des te meer korting dat gezinslid krijgt. Elk volgende gezinslid krijgt 10% extra stapelkorting. Dus het tweede gezinslid krijgt 10% korting, het derde 20%, enzovoorts.

Benodigdheden en lesmethode

Iedereen leert op een andere manier en heeft zijn of haar unieke sterke en zwakke kanten. Lesboeken zijn geschreven voor het collectief en houden geen rekening met muzikale talenten of struikelblokken die je (bewust of onbewust) bezit. Tijdens de kennismakingsles zal om die reden worden bekeken welke lesmethode het beste bij je past. Misschien houd je zelfs helemaal niet van ‘het boekje volgen’… Grote kans dat we in dat geval niet eens een lesboek gaan gebruiken! Bij Via Musica ben je niet verplicht om dure lesboeken aan te schaffen. Het enige wat je nodig hebt, is een piano of keyboard en een goede dosis motivatie.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op en wie weet zien we elkaar binnenkort!

William Shakespeare

"Als muziek het voedsel der liefde is, speel dan verder"

– William Shakespeare